Veelgestelde Vragen

Het grootste deel van de informatie op onze website spreekt voor zichzelf. De meest voorkomende vragen worden hier vermeld.

Wat betekent "Opeisen" op de website van Billionhomes?

Als u de eigenaar bent van een woning dat u gevonden hebt met behulp van onze zoekmotor, dan kan u op deze woning "aanspraak maken" of "opeisen". Door de woning op te eisen bevestigd u dat u de echte eigenaar bent van de woning wat u zal toelaten aanpassingen, veranderingen en verbeteringen te maken aan de informatie die onze zoekmotor in het verleden heeft verzameld over uw woning. Het beheren van de woning is volledig gratis.

Kan ik mijn woning van de website Billionhomes verwijderen?

De informatie die wij geven via onze zoekmotor is openbare informatie, dat verzameld werd uit openbare bestanden en gegevens. Billionhomes heeft miljoenen woningen op de site en is een archief dat openbare gegevens gebruikt voor het weergeven van woningen om de transparantie op de vastgoedmarkt te bevorderen. Wij verwijderen dus geen vastgoedinformatie van Billionhomes.

Hou er rekening mee dat wij geen persoonlijke informatie plaatsen, ook niet de naam van de eigenaar(s) of zijn/hun persoonsgegevens. Als eigenaar kan u de woning opeisen en zelf bepaalde informatie beheren en organiseren. U kan dus bijvoorbeeld historische interieur fotos verbergen.

Deze hoeveelheid aan informatie leidt op verschillende niveaus tot een efficiënter en duidelijker idee over de lokale vastgoedmarkt. Billionhomes maakt deze gegevens beter toegankelijker en transparanter door gebruik te maken van een archief in combinatie met een zoekmotor. Door het toegang hebben tot publieke informatie over woningen in je omgeving kan je uiteindelijk meer te weten komen over je eigen huis en het potentieel ervan.

Het lijkt erop dat een deel van de woning informatie verkeerd is?

De gegevens zijn o.a. ook samengesteld op basis van openbare registers naar onze zoekmachine toe, dus soms kan het dat we onjuiste cijfers, gedateerde of verouderde informatie hebben. We passen regelmatig de informatie aan, maar soms kan het dat de informatie die we ontvangen echt ook verkeerd is. Als eigenaar van een woning, kan u de informatie gratis bijwerken door de woning "op te eisen". Dit zal u toelaten om de informatie te verbeteren en/of aanbevelingen aan de gegevens te maken. Ook Internetgebruikers kunnen informatie of verbeteringen meedelen bij een bepaalde woning.

Ik ben bezorgd over de privacy van een bepaalde woning?

Billionhomes neemt privacy zeer ernstig. Feit is dat de woninggegevens gevonden worden via een verscheidenheid aan wettelijke en publieke openbare bronnen. Als eigenaar van een woning kunt u aanspraak maken op uw woning wat u de mogelijkheid geeft tot toegang van de privacy-instellingen. Hier heeft u dan de mogelijkheid om bepaalde gegevens uit onze zoekmachine te verbergen, aan te passen en/of te tonen.

Houdt u er wel rekening mee dat je niet alle informatie kunt verbergen omdat sommige informatie beschouwd word als "Publiek Beschikbare Gegevens".

Hoe zit het met foto's van een woning?

Uw buurt, straat of gevel is een openbare ruimte en wordt zodanig beschouwd als een openbare bron. Als je informatie over je woning op het Internet hebt geplaatst of hebt laten plaatsen, wordt dit ook beschouwd als een openbare bron. Mocht je bezorgd zijn met de privacy van de foto's, dan kunt u de privacy-instellingen aanpassen als je eenmaal aanspraak hebt gemaakt op de woning en de woning hebt "opgeëist".

We kijken alle foto's na voor herkenbare gezichten, kentekens of andere gegevens en vervagen deze uit. Op deze manier zorgen we voor het hoogste niveau van de persoonlijke privacy, dat betekent dat individuele, voertuig of andere gegevens niet kunnen worden geïdentificeerd. Mochten we iets gemist hebben, kunt u dat op een eenvoudig wijze aan ons melden.

Foto's zijn niet altijd real-time en tonen alleen wat we konden zien op de dag dat we de data verzameld hebben. Daarna duurt het minstens een paar maanden om de foto's te verwerken voordat ze verschijnen in ons archief. Dit betekent dat foto's die u op onze zoekmachine vindt van een paar maanden tot een paar jaar oud kunnen zijn.

Als u veranderingen en/of verbeteringen hebt gedaan aan uw woning dan kan u de bestaande foto's aanpassen eenmaal u de woning hebt "opgeëist". Als u een foto hebt die u verder wazig wilt hebben, of een foto die voor u ongepaste inhoud bevat, kunt u gebruik maken van de "probleem melding" optie. Eenmaal ingediend, zullen we uw melding snel behandelen.

Wat is de B.waarde?

De B.waarde (Billionhomes waarde) van een woning is onze geschatte marktwaarde, berekend met behulp van een complexe formule. Het is geen officiële prijs of schatting. Het is enkel een uitgangspunt bij het vaststellen van de waarde van een woning. De B.waarde kan bestaan uit gegevens van vastgoedmakelaars, taxateurs, getaxeerde en/of geïnspecteerde informatie van de woning en neemt speciale functies zoals locatie en marktomstandigheden in berekening.

De B.waarde is geen officiele schatting en u zult niet in staat zijn om het te gebruiken als een schattingsprijs, maar wel als nuttige informatie dat je zeker kan delen met vastgoedmakelaars of eigenaars. Deze informatie is een computer gegenereerde waarde van een woning, op basis van de beschikbare gegevens. Het is niet aangeraden om deze gegevens te gebruiken als basis voor specifieke vastgoed gerelateerde financiële transacties. Onze gegevensbronnen kunnen onvolledig of onjuist zijn; daar de woning ook niet fysiek werd geïnspecteerd.

De B.waarde is een uitgangspunt en houdt geen rekening met alle fijne kneepjes van de markt dat de werkelijke prijs van een woning zal bepalen. Om deze reden, raden we eigenaren aan om te werken met een lokale vastgoedmakelaar of iemand die professionele schattingen kan doen.

De B.waarde is te laag of te hoog?

B.waarde die op onze site staat is een startpunt naar het uitzoeken van de werkelijke waarde van een huis in een bepaalde wijk. Om te beginnen kan de hoeveelheid van data die we hebben een invloed zijn op de nauwkeurigheid van de B.waarde. Als bepaalde informatie niet juist is, dan kan u als eigenaar gratis de gegevens over uw woning aanpassen en verbeteren wat de B.waarde eventueel kan beïnvloeden. U kan als eigenaar ook een eigen B.waarde instellen indien gewenst.

Is Billionhomes gratis?

De feitelijke bewerking en actualisering van de gegevens is volledig gratis. Zodra een eigenaar geverifiëerd is, zullen we toegang verlenen tot de publieke gegevens van de woning. U kan dan onbeperkt verbeteringen of aanpassingen aanbrengen. Internetgebruikers kunnen ook informatie, tips of andere gegevens over een bepaalde woning kosteloos bijdragen.

Wat is de Verhuis mij prijs?

De Verhuis mij prijs is een gratis en eenvoudige manier op Billionhomes om aan anderen te vertellen dat u eventueel bereid zou zijn om uw woning te verkopen voor een specifieke prijs zonder het op de verkoopsmarkt aan te bieden. Het is de "droom prijs" dat je misschien zou kunnen aanvaarden mocht iemand die prijs bieden.

U kan zelf de Verhuis mij prijs instellen. Indien er iemand geïnteresseerd zou zijn in het kopen van uw woning op basis van de Verhuis mij prijs, dan kan u anoniem verder communiceren en onderhandelen. Het is dan aan jou om al dan niet hierop in te gaan en je woning al dan niet te verkopen. Je hoeft geen telefoon nummer of naam op te geven, het is volledig anoniem tot het moment dat u zich kenbaar wenst te maken naar de geïnteresseerde koper toe.

Een Verhuis mij prijs is de "droom prijs" die je zou kunnen accepteren als iemand je die prijs bied. De Verhuis mij prijs kan geplaatst worden door huiseigenaren of kan uitzonderlijk automatisch gegenereerd worden op basis van de financiële informatie die we hebben van een specifieke woning en op basis van de handelingen van de gebruiker. De Verhuis mij prijs is geen officiële prijs, is niet bindend en wordt niet aangeboden als basis van een vastgoed en/of financiële gerelateerde transactie.

Waarom zie ik mijn aanpassingen nog niet bij mijn woning?

De meeste wijzigingen worden handmatig nagekeken door onze medewerkers. Het kan dus even duren voor uw gewenste wijzigingen zichtbaar zijn op Billionhomes. We updaten de informatie zo regelmatig mogelijk, gebruikelijk om de 12u. Kom dus later even terug en bekijk uw woning opnieuw.

Er staat een beveiligingsslot in plaats van de knop wijzigen?

Wanneer iemand spam of onjuiste informatie opgeeft voor een bepaalde woning, dan kan de toegang tot deze tijdelijk onbeschikbaar zijn om verder misbruik te voorkomen. U zal dan een geel beveiligingsslot zien in plaats van de knop wijzigen. Billionhomes kijkt alle opgegeven informatie na en maakt de wijzigingen knop op een latere periode opnieuw beschikbaar.

Ik heb nog andere vragen?

Als u specifieke vragen heeft die niet op deze pagina staan dan mag u gerust contact opnemen. Houdt u er rekening mee dat we alleen maar antwoorden op vragen die nog niet beantwoord zijn op deze pagina. Wij beantwoorden alle emails zo snel mogelijk.